Testimonials

Dicht bij jezelfd blijven 
Na meerdere behandelingen bij Marlene heb ik weer meer geloof in mijzelf en zelfvertrouwen terug gewonnen. Ook heb ik geleerd bepaalde moeilijke situaties en ervaringen los te laten/een plek te geven, maar vooral ook durven uit te spreken en leren nee te zeggen, zonder schuldgevoel.

Ook mijn wantrouwen en vertrouwen in anderen groeit weer dankzij de behandeling,
Zeker niet vergeten hoe belangrijk me-time is en leren weer van jezelf te houden. Ik ben er nog niet helemaal maar de belangrijkste stappen zijn gezet dankzij de sessies van Marlene. Dus….. nieuwe motto “ blijf dicht bij jezelf”. Heb er weer alle vertrouwen in. Wilma

Opkomen voor mezelf en keuzes maken
In een moeilijke periode van wel of niet scheiden met mijn partner, kwam ik bij Marlène terecht. Ik voelde me meteen op mijn gemak bij haar en mede daardoor, durfde ik me te laten begeleiden. Marlène heeft tijdens het eerste gesprek effectief geluisterd en mijn persoonlijke doelen geformuleerd.
Bovendien had ze een plan van aanpak waar ik me in kon vinden.Van alle stress en emotionele pijnen kon ik beiderzijds mijn armen nauwelijks nog bewegen en moest me ziek melden. Marlène leerde me, dat de ziele-taal van de armen in verbinding staan met het hart, de bron van liefde. De linkerarm staat voor ontvangen en de rechter voor het geven van liefde. Gezien mijn levensverhaal van dat moment, kon ik dat goed plaatsen. Er was namelijk een breuk in onze liefdesrelatie ontstaan, waardoor mijn armen gingen disfunctioneren en mij iets te ” vertellen ” hadden. Door deze lichaamstaal te verhelderen en door middel van massages en warmte, knapten mijn armen zienderogen op. En na 6 behandelingen ging ik stap voor stap voor mezelf staan en maakte onafhankelijke keuzes, míjn oplossing! Er was veel gebeurd, namelijk: Ik ben gescheiden. Het besluit paste helemaal bij mij. Het heeft me opgelucht! Ik hoefde me niet meer aan te passen.
Maud

Een superblij gezin
Wij zijn via een andere cliënt bij Marlène terecht gekomen met onze dochter, die in de rolstoel zit en vele klachten had.Wij zagen haar tijdens de behandeling zo ontspannen worden.Ze sliep weer goed en toen ik dat als moeder zag, ben ik zelf met de behandeling gestart door middel van praten, masseren en warmte.Ik heb de nodige pijn moeten doorstaan, maar voelde me na iedere behandeling super licht worden, alsof ik zweefde.
Heerlijk! Na mijn ervaringen is mijn man ook gestart met behandelingen en zei argwanend: ” Ik denk dat ik maar 1 of 2 keer zal gaan. “
Ook hij ervaart Marlènes aanpak als helend en weldadig.
We zijn nog niet klaar, maar voelen ons een super rijk gezin, dankzij Marlène.
H.S.B.B/

Een echte verbinding met mijn innerlijke kind na een traumatische herbeleving op seksueel overschrijdend gedrag
Na een traumatische herbeleving op seksueel overschrijdend gedrag als peuter, kwam ik bij  Marlene in behandeling. Ik wist dat zij gespecialiseerd is op heling bij o.a. seksueel misbruik in de rol als heler, natuurgeneeskundige, fysiotherapeut en ervaringsdeskundige.
Ze heeft mij via massages, visualisaties, contact met je innerlijke kind, veel warmte en echte aandacht begeleid door een pijnlijk proces. Dit proces was heftig maar ik voel mij nu geheeld en dan is zelfs de pijn doorleven een heling. Zij leerde mijn om de echte verbinding met mijn innerlijke kind en zoals zij dat noemt “de binnenkant” tot stand te brengen. Voor het eerst in mijn leven voel ik mij echt geaard en in verbinding met mijzelf. De innerlijke onrust heeft plaats gemaakt voor rust, acceptatie en vrijheid in mijzelf.
Zelf had ik al veel aan zelfontwikkeling gedaan waaronder emotioneel lichaamswerk en na 4 behandelingen verspreid over enkele maanden, voelde ik de heling tot stand komen. Ik ben Marlene erg dankbaar voor haar deskundige behandeling. Zij weet waarover ze het heeft en dat voel jij en draagt bij aan de echte heling!
X./

Duurzame resultaten
Ik ben bij Marlène terechtgekomen omdat ik voor mijn gevoel veel stress had, vaak onzeker was en mezelf voor mijn gevoel verloor. Dit alles na jarenlang gepest worden op de lagere school. Marlène heeft me toen aan de hand van oefeningen en tips wegwijs gemaakt zodat ik mij beetje bij beetje weer beter ging voelen. Het is wel een vrij lang proces geweest, maar heb wel het idee dat ik er bijna ben. Ik heb uit het proces veel voldoening gehaald en ik ben er ook geestelijk sterker door geworden. Daarnaast heb ik ook in het proces veel handvatten aangereikt gekregen die me goed hebben kunnen helpen en die nog steeds van pas komen. Dit alles had ik zeker niet kunnen bereiken en het is naar mijn idee dan ook een aanrader voor iedereen. Het is misschien wel een lang en intensief proces, maar het is nooit makkelijk en snel om dit soort gevolgen van pestproblemen op te lossen. Je krijgt er meer dan genoeg voor terug met duurzame resultaten.
D.J.

Snel minder pijnklachten
Ik ben met op aanraden van een andere cliënt van Marlene met veel pijnklachten door overbelasting en spanningen bij haar terecht gekomen. Zij voelt heel snel waar de klachten zitten en behandeld deze door middel van, soms krachtige, en zeker effectieve massage in combinatie met andere technieken en middelen waardoor al snel veel minder klachten had en na een paar behandelingen vrijwel pijnvrij ben. Tevens kijkt ze naar het ontstaan van de klacht en weet ik nu hoe ik deze voor een groot deel kan voorkomen. Af en toe gaan  bepaalde spieren,vooral nek en schouder, weer vast zitten en ben ik nu op tijd om er weer snel iets aan te laten doen.
W.T.

Behandeling op maat met veel kwaliteit en verbinding….
BURNOUT, soms kom je in situaties terecht waar je niet meer alleen uitkomt.Dan is het fijn wanneer iemand je kan helpen je de dingen in een ander perspectief te laten zien en voelen.De kennis, objectiviteit, optimisme en ervaring die Marlene toepast kunnen helpen om problemen een positieve wending te geven. Gerichte gesprekken toepassen, massages en heeeel veeeel warmte kunnen deze situatie verbeteren. Behandeling op maat met veel kwaliteit en verbinding in een goede samenwerking met volle warme aandacht en respect: Marlene past het allemaal toe.Ze neemt je in stapjes mee in een levenswandel en leert je het doorleven, accepteren en loslaten van problemen die er (mogen) zijn. Marlene, ik dank je hier voor.
M.L.

Duurzame oplossingen
Klachten die in tientallen jaren onopgemerkt zijn opgebouwd, zijn niet met een paar keer masseren weg te werken. Er kan zelfs geruime tijd over heen gaan voordat verandering merkbaar wordt. Je zult dus geduld met je eigen lichaam moeten opbouwen, juist als je bij jezelf denkt: “maar waarom doet nu pijn, wat altijd probleemloos ging?” Misschien is dat zo, omdat je ouder bent en/ of er andere omgevingsfactoren zijn die het lichaam onder druk zetten. Mijn ervaring bij de rug- en spierklachten waarmee ik bij Marlène kwam, zijn dat dergelijke klachten tijd nodig hebben en dat stap voor stap weer een hobbel kan worden genomen. Marlène biedt geen snelle, maar werkt wel aan duurzame oplossingen en dat is wat het lichaam nodig heeft.
K.A.

Loslaten en opnieuw beginnen
Enkele maanden voordat mijn behandeling bij Marlène begon ben ik bij mijn huisarts geweest. Hij waarschuwde mij toen dat ik goed moest gaan uitkijken. Want mijn klachten zouden voor allerlei veel ergere klachten kunnen zorgen. In die periode had ik namelijk heel erge spanningshoofdpijn, die ik nooit eerder had gehad.  Ik had al jaren stress door een vervelende situatie op mijn werk. Dit alles heeft bij mij zoveel los gemaakt dat ik slaap- en concentratieproblemen kreeg. En ook hartritmestoornissen speelden vaker op. Het lukte me op een bepaald moment aan het einde van een werkdag niet meer om een artikel in de krant te lezen. Ik had bijna geen energie meer.
Ik heb ooit een artikel gelezen over een anti-stresscoach die zei dat onduidelijkheid de belangrijkste veroorzaker van stress is. Op het werk is mijn situatie namelijk onduidelijk.  Ik ben gaan googelen op anti-stresscoach en zo ben ik bij Marlène terecht gekomen.
De behandeling bij Marlène bestond uit ontspanningsmassage en praten over hoe om te gaan met de situatie op mijn werk. Marlène was het ook direct duidelijk dat mijn energiehuishouding verstoord was. Door haar behandeling heb ik de rust in mijn hoofd teruggekregen. Daarnaast kan ik me ook weer beter concentreren en ik voel dat ik weer meer energie heb. Verder heeft ze mij aangeraden om, voor wat betreft mijn werk, los te laten en opnieuw te beginnen. Marlène, bedankt voor de ontspanningsoefeningen en het coachen. J.H.

Lichaam, geest en energie
Marlène ervaar ik als een betrokken, goed luisterende en professionele persoon die heel goed in staat is vanuit het energetisch veld te werken met lichaam en geest. Haar achtergrond als fysiotherapeute en anti-stress masseuse (kennis van het lichaam) gecombineerd met haar opleiding tot Energetisch Therapeut (energie) en coach (geest) zorgen voor een unieke combinatie. Met een goede balans tussen het aardse en “dat wat niet zichtbaar is” dragen de behandelingen van Marlène ertoe bij dat ik goed in mijn vel zit. Hierdoor ben ik al sinds 2007 een zeer tevreden cliënt. Daniëlla.

Professionaliteit en betrokkenheid
Al enige tijd ben ik bij Marlène Dings in behandeling en ik heb zeer positieve ervaringen met haar manier van werken. Voor mij was het belangrijk om veiligheid te ervaren tijdens de behandelingen. Marlène kon daar goed mee omgaan, omdat zij een begripvol en prettig persoon is. Ze creëert een gevoel van vertrouwen en daardoor is het gemakkelijk om je open te stellen. Haar kennis en kunde laten een grote professionaliteit zien. Dit weet zij goed te combineren met een gepaste betrokkenheid. Kortom: voor mij was er geen betere samenwerking. Evi P.

Energie gaat stromen
Zes jaar geleden kwam, in een moeilijke periode in mijn leven, Marlène op mijn pad. Ze begon net haar praktijk in anti-stress-massage. Ze bracht me rust, en kon goed luisteren. Ik kom nog altijd een keer per maand bij haar. Als natuurgeneeskundige combineert ze nu de massage met andere technieken. Mijn energie gaat bij haar weer stromen. Ik warm er letterlijk en figuurlijk van op. Karin C.

Dicht bij mezelf gekomen
Je hebt een feilloze intuïtie en wonderbaarlijk vond ik dat voordat ik naar je toe kwam jij al had aangevoeld waarom ik kwam.  Het was zo kloppend dat het me zeker in het begin heel erg raakte. Ook weet ik nog dat ik vaak emotioneel werd omdat je zoooo lief was.Je bent gewoon een fijn(gevoelig) mens!!! De  behandelingen waren heeel fijn en ging met een heel opgeruimd gevoel weg.. Ik was weer heel dicht bij mezelf…E.V.

Een effectief totaalpakket
Een aantal jaren geleden ben ik bij Marlene terecht gekomen voor mijn schouderklachten.Nadat ik bij de “reguliere” fysiotherapeut wel behandeld werd maar de klachten altijd terug kwamen, ben ik verder gaan zoeken.
Zoals zij zelf ook beschrijft is het belangrijk om de oorzaak achter de klacht te zoeken, zodat de klacht behandeld wordt met oorzaak erbij. En je dus geholpen wordt met een blijvend resultaat. Dat gebeurde ook. Na een aantal behandelingen was mijn blessure verdwenen.Daarnaast kwam tijdens de behandeling ook mijn hoofdpijn ter sprake.
Een klacht waar veel vrouwen mee te maken krijgen en veel verschillende oorzaken kunnen hebben. De kunst is om de oorzaak bij jou te kunnen vinden.
Bij mij was de oorzaak spanning/stress die zich vast ging zitten in mijn schouders en nek. Maar ook met het feit dat zich  toen vrijwel alles afspeelde in mijn hoofd .
Druk druk druk in mijn hoofd en de rest van mijn lichaam werd bijna niet meer gevoeld.
Een disbalans tussen ratio en gevoel.  Door inzicht te krijgen via onze gesprekken en samen met goede massages is mijn hoofdpijn zo goed als verdwenen. Wat een winst!
In die periode is Marlene begonnen haar kennis te verdiepen via vele opleidingen .
Alles wat ze daarvan leert en ervaart, wordt gelijk in de praktijk gebracht.
Het is het totaal pakket wat haar behandelingen zo effectief maakt.
Fysiotherapie, Energetische Behandeling, Reiki, druppels, numerologie en haar eigen intuïtie, alles wordt gecombineerd en het klopt altijd!  Als client wordt er van je gevraagd om open te staan en eerlijk naar jezelf te durven kijken, maar als je van je klachten af wil is dat een kleine moeite.Ook heeft mijn zoon al een aantal behandelingen gehad bij Marlene, hij vind het geweldig.Ik had snel door dat Marlene een enorme brug kan slaan naar kinderen toe, de juiste vertaalslag kan maken waardoor kinderen vaak hun eigen “probleempje” kunnen begrijpen. Er bewust van worden en daarna anders met situaties kunnen omgaan.
Wanneer je dit kunt combineren met je eigen levenspad als ouder dan kun je het geheel alleen maar zien als een verrijking van je leven.Naast haar enorme kennis , ervaring en intuitie is Marlene en een hele fijne betrouwbare gesprekspartner en therapeute.
Wij zijn heel blij dat we haar hebben leren kennen.  I.B.

Ervaringsverhaal Carpale Tunnel Syndroom
Zo’n 4 jaar geleden kreeg ik afwisselend last van pijn in de armen- elleboog- benen-heupen-nekklachten en op het laatst ook pijn in de polsen. Het werd zo erg dat ik geen nacht meer normaal kon doorslapen, steeds werd ik wakker door slapende vingers. In de volksmond werd dit afgedaan als stress. Via de huisarts ben ik bij de Neuroloog terecht gekomen. Met een EMG  voor spieronderzoek kan de diagnose worden bevestigd. Op de EMG is een vertraging te zien van de zenuwgeleiding over dat deel van de zenuw dat in de carpaal tunnel ligt en daar is geconstateerd dat ik aan beide handen het Carpale Tunnel Syndroom bleek te hebben. Aan de linkerhand meer dan rechts terwijl ik meer last had van de rechterhand. Optie: Opereren bleek het meest voor de hand te liggen, daar had ik geen zin in. Op het internet had ik gelezen dat het CarpaalTunnel Syndroom ook wel voorkwam bij vrouwen in de overgang. Hier kon ik wel wat mee omdat mijn klachten steeds wisselend optraden van elleboog naar heupen, enz. Van de neuroloog had ik de raad gekregen om een spalk van kunststof te gebruiken gedurende de nacht waardoor de pols rust krijgt en de klachten af kunnen nemen. Ik kon Marlène en tijdens een consult heb ik met haar hier over gesproken en zijn samen begonnen met massages van kop tot teen. Met warmte kruiken, dit vooral om een goede doorbloeding te krijgen van de spieren. Na meerdere sessies merkte ik al verbeteringen.  Nu 2 jaar later kan ik zeggen dat ik blij ben met Marlène, dat ik deze stap heb gezet en dat we samen deze sessies gedaan hebben en ik niet voor de operatie heb gekozen. Ik slaap nu weer zonder spalk. Marlène, Dank je wel. Trees R.

Voedingsintolerantie
Zo’n 10 jaar had ik last van vage darmklachten, buikpijn en vermoeidheid. In de reguliere gezondheidszorg kon geen oorzaak gevonden worden voor deze symptomen. Alle allergietesten waren altijd negatief en dus zou er niets aan de hand zijn. Uiteindelijk werd het afgedaan als prikkelbaar darmsyndroom. Ik ben zo lang met klachten blijven rondlopen waardoor mijn lichaam alleen maar minder energie had om te functioneren. Ik ben ontzettend blij dat ik bij Marlène Dings terecht ben gekomen. Haar testmethode liet zien dat ik slecht tegen tarwe, suiker, gist en koemelk kon. Ik ben gelijk met een afgestemd dieet gestart en kreeg daarbij ondersteunende druppeltjes. Binnen een week had ik resultaat. De steken in m’n buik waren een stuk minder. Uiteindelijk heb ik 4 fases van 6 weken doorlopen. Gedurende deze periode merkte ik dat niet alleen m’n lichamelijke klachten in m’n buik minder werden, maar ik meer energie kreeg tijdens het sporten en trainingen beter vol kan houden. Ook op psychisch vlak waren er duidelijke effecten: mijn hoofd werd helderder, m’n concentratievermogen nam toe en ik was veel minder moe (met name direct na een maaltijd). M’n darmen blijven een gevoelige plek, maar het gaat veel beter met m’n lichaam. Ik zit veel beter in m’n vel. Daarnaast weet ik sneller wanneer ik last krijg van een bepaald product. Eline A.

Sessies in vertrouwen
Marlene is een lieve vrouw, heel gewoon en tegelijk zo bijzonder. Vanaf de eerste keer dat ik haar ontmoette, voelde ik me volkomen veilig bij haar. Ze straalt vertrouwen en liefde uit. Tijdens haar sessies gaan we telkens samen op reis naar het verleden, onder leiding van haar intuïtie. Ze nodigt je uit om naar je gevoel te gaan. De combinatie van praten op de stoel en voelen op de behandeltafel ervaar ik als erg prettig. Eerst bepalen we samen wat het thema zal zijn, om daarna via het gevoel oud zeer en oude kwesties op te sporen, te verzachten en/of op te ruimen. Marlene put daarbij uit een grote hoeveelheid psychologische kennis. Haar behandelingen voelen als een warm bad. Ik kom er steeds weer als herboren uit en kan weer verder. Sabine R.

Leerproces
Mijn dochter Pascal en ik hebben het geluk gehad om een bijzondere ervaring te mogen meemaken bij Marlene. Een nieuwe wereld gaat voor je open! Ik ben er samen met mijn dochter Pascal sterker en gelukkiger van geworden. Het is een leerproces met een therapeut die al haar energie erin stopt om te helpen en dat is geweldig! Super, Marlene en bedankt. Pascal en Jose.

Een complete analyse
Ik voelde een druk op mijn borstkas, misselijkheid, en buikpijn. Mijn klachten werden steeds erger zodat ik naar de doktor ging. De doktor constateerde een acute ontsteking van de slokdarm en gaf mij medicijnen. Ik hield dieet en nam mijn medicijnen in, maar weken later kon ik niet echt een verbetering vaststellen. Er volgden verdere onderzoeken naar andere oorzaken, ook omdat ik me niet alleen in mijn borst maar ook in mijn hele lichaam ziek voelde. Maar eigenlijk kon niemand echt helpen. Ik stapte naar Marlene in de hoop dat een massage mijn lichaam kon helpen te ontspannen en een goed impuls kon geven. Tot mijn verrassing deed Marlene iets heel anders. Binnen no-time had ik een complete analyse van mijn lichaam zodat we konden zien wat de klacht betekend en waar hij vandaan komt. Hiermee zijn we in meerdere sessies aan de slag gegaan en al naar de eerste behandeling voelde ik heel veel energie door mijn lichaam stromen. Ik leerde veel over mijn lichaam en kon na een tijdje zelf herleiden waar mijn klachten vandaan kwamen. Dit was een erg prettige ervaring, je leert niet alleen je klachten te controleren, maar ook te voorkomen dat dat je klachten krijgt. Na een tijdje verdwenen mijn klachten zonder dat ik het verdere behandeltraject wat mij in het ziekenhuis werd aangeraden in moest gaan.De hele tijd voelde ik me erg geborgen in de handen van Marlene. Zij werkt vanuit liefde tot mens en lichaam en dit voel je in het hele behandelproces. N.G.

Het lichaam liegt niet
Hoi Marlene,
mijn ervaringen over de periode dat ik bij jou kom begonnen met de behandeling van mijn schouderklachten. In eerste instantie een pijnlijke aangelegenheid maar wel bijzonder effectief. Daarna zijn we verder gegaan met ontspanningsmassages en counseling. Gezien mijn cognitieve benadering van gebeurtenissen is jouw manier van benaderen middels reiki, chakra’s en overige natuurgeneeskundige methoden een waardevolle aanvulling. De aanvulling zit in het feit dat je lichaam niet liegt waardoor het enerzijds op momenten confronterend is en anderzijds tot nieuwe inzichten leidt. Jouw deskundigheid zit voor mij in het gegeven dat je de ‘lichaamstaal’ goed weet te vertalen en het vervolgens  aan mij overlaat wat ik er verder mee wil doen. Deze aanpak vind ik respectvol en tegelijkertijd laat het de verantwoordelijkheid op de plaats waar die thuishoort, te weten bij mezelf. Leo